Studietiden

Jag var hemkommen från Wales och antagen till universitetet. Jag läste till Maskiningenjör med inriktning mot produktutveckling. Det var tre bra år, mycket att göra med engagemang i både studentförening och studentpub. Examen skulle varit klar nu i våras men med några kurser att ta igen lutar det åt att det blir en examen i julklapp i år.

 

Vad hände med mina hästplaner under studietiden då?

 

Första året var jag helt hästlös. Istället räddade jag en liten hemlös katt som fick komma och bo hos mig. Då och då gjorde jag besök hos en god vän som hade några Welsh Cob som jag kunde gosa med en liten stund.

 

Sommaren mellan första och andra året blev jag uppringd av en tjej som jag egentligen inte kände. Vi hade bara en gemensam bekant. Hon hade nyligen tagit studenten och blivit tipsad om att åka till Wales (samma ställe som jag var på). Men hon hade redan två Welsh Cob unghingstar och hade då fått tipset att höra med mig om jag ville ta hand om dem medan hon var utomlands.

 

Det gjorde jag så gärna! Vi hade ett bra upplägg där jag tog hand om hästarna och hon betalade alla kostnader. Så från noll till två hästar, men oj vad jag trivdes. Inte en dag tyckte jag det var jobbigt att åka dit och pyssla med dem.

 

Samtidigt föddes idén om en egen häst. En Welsh Cob naturligtvis. Det var inget klassiskt fall där man letar efter en häst som passar utan hästen i fråga var redan utsedd, frågan var bara, hade jag råd? Efter mycket räknande fram och tillbaka konstaterade jag att jo, detta skulle funka.

 

Vad var det för häst då som satt grillor i huvudet på mig? Jo min goda vän importerade ett sto från stuteriet som jag tidigare jobbade på. Hon var dräktig med en framgångsrik hingst från Wales. Fölet som föddes var en liten hingst som i mina ögon hade allt man kunde önska sig. Jag hade under året varit och tittat på honom ett flertal gånger och suktat över hur gärna jag ville ha honom.

 

I början av december samma år satt vi ner och skrev kontrakt och jag la en handpenning. Hästen fick gå kvar tills de andra två hästarna åkt hem. Så i maj året efter flyttade han till mig.

 

Tredje året hade jag nu då en egen häst! Endast ett år gammal gick han på lösdrift och i princip bara växte. Någon gång varannan vecka tog jag in och borstade och socialiserade honom lite. Allt beroende på hur mycket tid jag hade över efter skola och andra engagemang.

 

Examen skulle som sagt tagits nu i våras men av olika anledningar halkade jag lite efter och nu väntar bara en tentamen till sen ska det vara klart. P g a detta och den höga konkurrensen på arbetsmarknaden har jag nu varit arbetslös samtidigt som jag läst upp mina sista kurser.

 

Men imorgon ska jag på min första intervju så det börjar ta sig och snart kanske jag kan påbörja att förverkliga min dröm om en gård.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0